Кабмін встановив розмір допомоги з безробіття на час карантину

Читать на русском
Уряд встановив допомогу з часткового безробіття на період карантину в розмірі двох третин окладу, але не більше мінімальної зарплати.

Кабмін встановив розмір допомоги з часткового безробіття на період карантину.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 22 квітня, повідомив у Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко.

«Уряд встановив допомогу з часткового безробіття на період карантину в розмірі двох третин окладу, але не більше мінімальної зарплати», – написав він.

Зростання безробіття: чи можливо подолати кризу на ринку праці та за рахунок чогоЗ початку карантину в Україні кількість звернень українців до центрів зайнятості зросла в 10 разів.

При цьому в разі вимушеного скорочення через карантин допомога надається територіальними органами Центру зайнятості, а в інших випадках роботодавцем (крім осіб, які працюють за сумісництвом).

«Сума надається на термін скорочення діяльності, плюс 30 днів після завершення карантину; роботодавець може звернутися за отриманням коштів для виплат у разі сплати єдиного внеску протягом шести місяців, що передують даті скорочення діяльності; роботодавець не може розривати трудовий договір із працівником, якому виплачувалася допомога протягом періоду, що дорівнює періоду виплати», – розповів Гончаренко.

Також Кабмін збільшив із двох до трьох місяців можливу заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг одержувачами пільг і субсидій.

Встановлено, зокрема, що житлова субсидія не призначатиметься, якщо підрозділами соціального захисту отримана інформація про наявність простроченої заборгованості понад три (раніше двох) місяці із оплати житлово-комунальних послуг.

Крім того, уряд підтримав проєкт постанови з питання соціальної підтримки сімей із дітьми.

Пропонується три програми підтримки:

  1. Надавати фінансову допомогу на кожну дитину фізичним особам-підприємцям, які відносяться до 1 і 2 груп платників єдиного податку, які не використовують найману працю і є платниками ЄСВ. Пропонується на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку надавати допомогу в розмірі прожиткового мінімуму;

  2. Громадянам, які втратили роботу або які не мають можливості працевлаштуватися під час карантину, спростити доступ і надати можливість отримати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, яка передбачає доплату на кожну дитину. Розмір такої допомоги може становити в середньому 3000 грн;

  3. Посилити програму субсидій на оплату ЖКП в частині перепризначення субсидій. Пропонується збільшити з 2 до 3 місяців термін можливого ​​прострочення оплати.

Отже, чиновники підтримали проєкт постанови з доопрацюванням у триденний термін.

Раніше в Службі зайнятості назвали суму мінімальної допомоги для безробітних.

Також нагадаємо, в Нацбанку знайшли пояснення стрибка безробіття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: