У звільнених під час обміну полоненими не виявили COVID-19

Читать на русском
Усі українці, які повернулися з полону ОРДЛО, здали тест на коронавірус. У жодного інфекцію не виявлено.

Відразу після обміну полоненими з ОРДЛО все звільнені українці здали тест на коронавірус. Результати виявилися негативними.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ОПУ за підсумками селекторної наради керівника Офісу президента Андрія Єрмака з головами ОДА 21 квітня.

Обмін полоненими: чи залишається в пріоритеті війна з РФ під час епідеміїУкраїнська влада повинна розуміти, що Кремль маніпулює за рахунок процесу обміну полоненими.

Зокрема, за словами голови Донецької ОДА Павла Кириленка, всі звільнені з полону українці пройшли ПЛР-тестування на коронавірус та отримали негативні результати.

«Зараз всі вони перебувають на обсервації із забезпеченням відповідної охорони. Після закінчення 14-денного терміну обсервації вони знову пройдуть ПЛР-тести», – уточнив Кириленко.

Нагадаємо, минулого тижня відбувся обмін полоненими між Україною та ОРДЛО.

Україна повернула з полону ще 20 осіб, а передала 14. Вперше за весь час українська сторона отримала більше людей, ніж передала на окуповані території.

Зазначимо, це вже третій етап обміну полоненими при каденції президента Володимира Зеленського. Ще будучи кандидатом у президенти України, Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених додому.

Водночас в ОБСЄ назвали можливий формат наступного обміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: