В Євросоюзі прокоментували обмін полоненими

Читать на русском
Євросоюз привітав обмін утримуваними особами і закликав до повного виконання мінських домовленостей.

Євросоюз привітав обмін утримуваними особами і закликав до повного виконання мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві представника зовнішньополітичної служби ЄС, поширеному в четвер, 16 квітня.   «Це - втішний наступний крок на шляху до здійснення одного із заходів, узгоджених на саміті в Паризькому нормандському форматі 9 грудня 2019 року. Європейський союз очікує, що всі сторони продовжать роботу щодо виконання Мінських угод, в тому числі, спираючись на рекомендації, узгоджені в Нормандському форматі», - йдеться в заяві.

Обмін полоненими: чи залишається в пріоритеті війна з РФ під час епідеміїУкраїнська влада повинна розуміти, що Кремль маніпулює за рахунок процесу обміну полоненими.
  При цьому в ЄС знову запевнили в підтримці роботи Нормандського формату, Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) і Тристоронньої контактної групи.   Відзначається, що повне виконання «Мінську» є єдиним способом досягнення стійкого і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.   «Росія і підтримувані нею збройні формування також мають забезпечити свободу пересування через лінію зіткнення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і гуманітарних організацій, а також доступ для Міжнародного комітету Червоного Хреста до всіх осіб, котрі залишилися під вартою», - йдеться в повідомленні.   Також в ЄС констатували, що Європейський Союз залишається незмінним у своїй твердій підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, сьогодні, 16 квітня, відбувся обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. В ОПУ анонсували, що в Україну повернуться 19 утримуваних сепаратистами громадян.

Зокрема, обмін між «ДНР» і Києвом пройшов на КПВВ «Майорськ» за формулою 10/9 (були звільнені 9 українців).

Друга частина обміну заручниками пройшла в Луганській області на мосту в районі міста Щастя. Обмін мав відбутися по формулі 9/10, проте, за даними ЗМІ, він завершився за формулою 11/4, так як три людини відмовилися повертатися на окуповані території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: