Пасхальна ніч в Україні: в поліції розповіли про порушення

Читать на русском
В цьому році в пасхальну ніч на служби до храмів прийшли 130 тисяч українців. Поліція зафіксувала 19 порушень правил карантину.

В Україні в ніч на Великдень поліція виявила 19 випадків порушення карантинного режиму під час богослужінь по всій країні.

Про це повідомила пресслужба Нацполіціі України у неділю, 19 квітня.

Як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших державахКарантин через коронавірус діє в більшості країн. Пропонуємо порівняти, як за його порушення штрафують в Україні та у світі.

За даними поліції, в богослужіннях в ніч на Великдень взяли участь 130 тисяч українців. Святкові служби пройшли в 13 658 храмах у всіх регіонах країни. При цьому було зафіксовано менше двох десятків випадків порушень.

«Зафіксовано 19 випадків недотримання карантину», - йдеться в повідомленні.

Так, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані в Донецькій області - 4, в Дніпропетровській і Запорізькій - по 2, в Києві, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях - по 1.

На сьогодні поліцейські склали три адміністративні протоколи за статтею про порушення правил карантину людей (ст. 44-3) Кодексу України про адміністративні правопорушення в Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.

У поліції зазначили, що за порядком у пасхальну ніч стежили 26 500 поліцейських і нацгвардійців.

Нагадаємо, в ПЦУ розповіли, як можна освятити паски вдома.

Президент України Володимир Зеленський закликав українців відмовитися від пікніків на Великдень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: