Ситуація в зоні ЧАЕС: на місці пожежі продовжує тліти деревина

Читать на русском
У Чорнобильській зоні вранці в суботу, 18 квітня, ще триває тління сухої трави і деревини.

Станом на ранок 18 квітня в Чорнобильській зоні на території п'яти лісництв досі тліє трав'яний настил, пеньки та деревина.

Про це повідомила пресслужба ДСНС України 18 квітня.

Синоптики розповіли, чи очікуються опади в районах лісових пожежВ областях України, де виникли великі лісові пожежі, опади протягом тижня не очікуються. Проте синоптики також не прогнозують посилення вітру.

«Станом на 7:00 в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ в гасінні пожеж на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Спостерігається тління трав'яного настилу, пеньків і деревини в осередках пройдених вогнем», - йдеться в повідомленні.

До гасіння залучено 716 осіб та 166 одиниць техніки, з них від ДСНС 579 осіб особового складу та 113 одиниць техніки, в тому числі три вертольоти ДСНС, які 17 квітня скинули на місце пожежі 268 тонн води.

Також повідомляється, що рятувальники створили 297 км мінералізованих смуг.

Нагадаємо, масштабну лісову пожежу в Чорнобильській зоні вдалося загасити через 10 діб. Однак 16 квітня через сильний вітер знову виник відкритий вогонь.

На ліквідацію пожежі Кабмін виділили понад 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: