У Житомирі заборонили відвідувати храми на Великдень

Читать на русском
У Житомирі карантинні заходи будуть посилені, зокрема влада заборонила відвідування храмів і участь у релігійних масових заходах на Великдень.

У Житомирі карантинні заходи будуть посилені, зокрема влада заборонила відвідування храмів і участь в релігійних масових заходах на Великдень.

Таке рішення ухвалила Житомирська міськрада, повідомляє пресслужба в п'ятницю, 17 квітня.

Священнослужителів закликали звернутися до парафіян із проханням залишатися вдома і скористатися трансляцією богослужінь.

«Згідно з документом заборонено відвідування територій храмів і культових споруд, участь у релігійних масових заходах на території Житомирської міської об'єднаної територіальної громади в період 18-20 квітня 2020 року, крім священнослужителів, які проводять богослужіння», – сказано в повідомленні.

При цьому контролювати дотримання обмежень буде муніципальна інспекція міськради. Зокрема, буде забезпечено цілодобове чергування на території міста. Також на великодні свята в Житомирі зупинять роботу міського електротранспорту.

Нагадаємо, у МОЗ закликають українців дотримуватися карантинного режиму й залишатися вдома на Великдень, щоб не допустити нових спалахів коронавірусу.

«Слово і діло» розбиралося, хто буде нести відповідальність у разі сплеску коронавірусу після Великодня-2020.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: