У МОЗ повідомили, для кого особливо небезпечне забруднене пожежами повітря

Читать на русском
Пожежі в Чорнобильській зоні. Через забруднене повітря МОЗ рекомендує не виходити з дому людям із хворобами серця і легенів.

Через пожежі в Чорнобильській зоні в повітрі підвищилася концентрація частин горіння. У зв'язку з цим людей із захворюваннями серця і легенів просять не виходити на вулицю вранці.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на онлайн-брифінгу в середу, 15 квітня. За його словами, вранці в повітрі зосереджена максимальна кількість шкідливих речовин.

Феномен лісових пожеж: чи можливо ефективно протистояти підпалам?Лісові пожежі – привід укотре системно проаналізувати державну політику у сфері екології. Чи достатньо для цього лише збільшити штрафи за підпали – з’ясовував Олександр Радчук.

«Ми бачимо підвищення частинок горіння в повітрі. Тому радимо людям, які мають хронічні захворювання легенів або серцево-судинні захворювання, не виходити на вулицю в ранкові години, коли концентрація частинок в повітрі є максимальною. Більше пити води, робити вологе прибирання, це дуже важливо для вашого стану здоров'я», – заявив Степанов.

Водночас він уточнив, що радіаційний фон станом на 14 квітня в Житомирській, Київській областях і Києві був у межах норми (0,11 мікрорентген на годину).

Як повідомлялося, 14 квітня масштабну пожежу в зоні ЧАЕС вдалося загасити. Вранці 15 квітня рятувальники продовжували гасити деревину, що тліє.

За прогнозами, у найближчі два дні забруднене пожежами в Чорнобильській зоні повітря попрямує на південь, а також на південний схід України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: