Пожежа в зоні ЧАЕС: рятувальники гасять деревину, що тліє

Читать на русском

Пожежа в Чорнобилі. У зоні відчуження та безумовного відселення у Київській області відкритого вогню немає, але гасіння тліючих пеньків та деревини триває.
Фото - ДСНС.

У зоні відчуження та безумовного відселення у Київській області відкритого вогню немає, але гасіння тліючих пеньків та деревини триває.

«Станом на 7 годину 15 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні тліючих пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем на території Корогодського, Детятківського, Паришівського та Денисовицького лісництв. Відкритого вогню не спостерігається», - інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Феномен лісових пожеж: чи можливо ефективно протистояти підпалам?Лісові пожежі – привід укотре системно проаналізувати державну політику у сфері екології. Чи достатньо для цього лише збільшити штрафи за підпали – з’ясовував Олександр Радчук.

До гасіння залучено 521 осіб та 124 одиниці техніки, з них від ДСНС 410 осіб особового складу та 86 одиниць техніки (в тому числі 2 вертольоти ДСНС).

14 квітня авіатехніка здійснила 3 скиди – 6 т води.

Пожежу, що тривала 10 днів, допоміг загасити також дощ.

Нагадаємо, прем’єр Денис Шмигаль 14 квітня повідомив, що уряд виділяє з резервного фонду додаткові 100 млн грн для ДСНС на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.

Раніше ВР підвищила штрафи за підпал сухостою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: