Пожежа в зоні ЧАЕС: забруднене повітря переміститься на південь

Читать на русском

Пожежа в Чорнобилі. Забруднене повітря 14 і 15 квітня переміститься на південь і південний схід України.

У найближчі два дні забруднене пожежами в Чорнобильській зоні повітря попрямує на південь, а також південний схід України.

Такий прогноз опублікували в Центрі ядерної та радіаційної безпеки у вівторок, 14 квітня.

Пожежа в зоні ЧАЕС: мер розповів про радіаційний фон у КиєвіПожежа в Чорнобилі. За словами Кличка, в Києві фон не перевищує 0, 013 мкР/год при нормі 0,03 мкР/год.

За даними фахівців, траєкторія повітря зміниться найближчим часом.

«За прогнозними розрахунками траєкторії руху 14 квітня і на початку 15 квітня, потенційно забруднені повітряні маси будуть спрямовані в південному й південно-східному напрямку. У цей період у всій Київській області будуть спостерігатися опади приблизно до декількох мм/год», – повідомили в Центрі.

Пожежа в Чорнобилі. Забруднене повітря 14 і 15 квітня переміститься на південь і південний схід України.
Прогноз поширення забрудненого повітря з 3:00 14 квітня до 11:00 15 квітня (sstc.ua)Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Максимальні концентрації речовини Cs-137 в приземному шарі повітря Києва не перевищать ті, які спостерігалися раніше, і не завдадуть шкоди здоров'ю населення, зазначили в центрі

Нагадаємо, сьогодні в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов заявив, що масштабну лісову пожежу в Чорнобильській зоні, яка не вщухала понад тиждень, вдалося згасити.

Також повідомлялося, що рятувальникам ГСЧС потрібно ще кілька днів, щоб погасити тління, яке залишилося після пожежі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: