В Україні за тиждень не виявили жодного випадку грипу

Читать на русском
Грип в Україні помітно пішов на спад під час посилення карантину. За минулий тиждень не зафіксовано жодного випадку.

За минулий тиждень в Україні, в період посилення карантину, не було зафіксовано жодного випадку захворювання на грип. Також не повідомляється про нові смерті від грипу.

Про це повідомив Центр громадського здоров'я в четвер, 16 квітня.

ВООЗ порівняла смертність від COVID і свинячого грипуОчільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус порівняв небезпеку коронавірусу COVID-19 і свинячого грипу.

«В країні не зафіксовано циркуляції вірусів грипу. За тиждень не надходило повідомлень про летальні випадки в результаті грипу», - сказано в повідомленні.

При цьому за минулий тиждень на ГРВІ захворіло 75 403 особи, з них 39,3% - діти у віці до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності склав 197,2 на 100 000 населення, що на 58,6% менше епідемічного порогу.

Всього з початку епідемічного сезону від ускладнень грипу в Україні померла 71 особа. Жоден померлий не мав щеплення проти грипу.

Зазначимо, тижнем раніше Центр громадського здоров'я повідомляв лише про одного померлого від грипу. В цілому з початку карантину було зафіксовано спад захворюванності на грип на ГРВІ.

Як відомо, з 6 квітня в Україні посилили карантинний режим. Уряд заборонив перебувати в громадських місцях без вдягненої маски або респіратора.

На вулиці заборонили переміщення групою з більш ніж двох осіб, крім супроводу дітей. Також діє заборона на відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: