ВООЗ порівняла смертність від COVID і свинячого грипу

Читать на русском
Очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус порівняв небезпеку коронавірусу COVID-19 і свинячого грипу.

Очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус порівняв небезпеку коронавірусу COVID-19 і свинячого грипу.

За його словами, в період пандемії свинячого грипу, яка тривала з січня 2009 року по серпень 2010-го, заразилися близько 1,6 мільйона осіб. При цьому тільки 18 449 випадків виявилися летальними, пише Independent.

Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших країнах світуВ Україні протестували понад 32 тисяч осіб. Це трохи більше ніж на Філіппінах, де найнижчий показник протестованих на тисячу населення.

Водночас кількість жертв коронавірусу вже перевищила цю цифру в десять разів, наголосив Гебреєсус.

«Ми знаємо, що COVID-19 швидко поширюється, і ми знаємо, що він смертельний - в десять разів смертельно небезпечніший від пандемії грипу 2009 року», - зазначив Гебреєсус.

Гендиректор ВООЗ нагадав, що зупинити стрімке поширення вірусу можна за рахунок раннього виявлення випадків зараження, тестування, ізоляції та відстеження контактів.

За останніми даними, на коронавірус у світі захворіли понад 1,9 млн осіб, майже 120 тисяч померли і більш як 450 тисяч вилікувалися.

В Україні на 14 квітня 3372 підтверджених випадки COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали.

«Слово і діло» пропонує подивитись, скільки тестів на COVID-19 провели в Україні та в інших країнах світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: