Нові обмеження карантину: на вулицю не можна виходити без документів і маски

Читать на русском
На вулицю не можна виходити без документів і маски – в Україні набули чинності обмеження карантину через коронавірус.
Фото - «Слово і Діло».

У понеділок, 6 квітня, в Україні запрацювали нові обмеження карантину через коронавірус. Ідеться про постанову Кабміну №255 від 2 квітня.

Основні заборони:

  • перебування в громадських місцях без надітої маски або респіратора;
  • переміщення групою більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності й супроводу дітей;
  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності;
  • відвідування спортивних і дитячих майданчиків;
  • проведення всіх масових заходів, в яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади й органів місцевого самоврядування.

Чи потрібен українцям режим «всі в масках» та з чим будуть проблеми?З 6 до 24 квітня в Україні запроваджують режим всі в масках, а також обмежують кількість людей на вулицях.

Також уряд визначив громадян, які мають дотримуватися умов ізоляції під час карантину: контактні особи людини, з підтвердженим діагнозом COVID-19; особи з підозрою на коронавірус, або інфіковані з легкою формою захворювання, які не потребують шпиталізації. Крім того, уряд наказав дотримуватися режиму самоізоляції всім пенсіонерам старше 60 років, крім осіб, які беруть участь у запобіганні епідемії або забезпечують роботу об'єктів критичної інфраструктури.

Перевезення в громадському транспорті під час карантину будуть здійснюватися для працівників медичних установ, закладів торгівлі, аптек, співробітників підприємств критичної інфраструктури, важливих держустанов.

Кількість пасажирів у салоні транспорту не повинна перевищувати кількість місць для сидіння, при цьому всі повинні бути в масках.

Кабмін ухвалив і запровадження особливого режиму в'їзду і виїзду на територію областей із встановленням пропускних пунктів.

«Слово і діло» пропонує подивитись, в яких областях облаштовано контрольно-пропускні пункти (КПП).

Також ми писали, що школи переходять на дистанційні заняття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: