Майже 70% українців вважають карантин ефективним – опитування

Читать на русском

70 відсотків українців вважають карантин ефективним, чверть – дотримуються протилежної думки – опитування.
Фото - «Слово і діло».

Майже 70% українців вважають запроваджений через поширення коронавірусної інфекції карантин ефективним, чверть – дають протилежні оцінки.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного 10-12 квітня соціологічною групою «Рейтинг».

Також 70% респондентів підтримують можливе рішення щодо продовження карантинних заходів до червня цього року в разі загострення ситуації з поширенням коронавірусу. 23% – проти цього.

Кількість українців, які вважають обмежуванні заходи у зв’язку з пандемією коронавірусу надто жорсткими, за останні два тижні зросла вдвічі – до 15%.

«За останні два тижні зменшилася кількість тих, хто вважає заходи надто м’якими (з 28 до 17%), водночас зросла кількість тих, хто вважає їх надто жорсткими (з 7 до 15%)», – сказано в повідомленні.

Дослідження проходило серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів було опитано 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більш ніж 2,2%.

Раніше соціологи з'ясували, скільки українці витрачають на їжу під час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: