Україна розробляє механізм повернення громадян з Китаю

Читать на русском
Україна, незважаючи на запроваджені карантинні заходи, розробляє механізм повернення своїх громадян з Китаю.

Україна, незважаючи на запроваджені карантинні заходи, розробляє механізм повернення своїх громадян з Китаю.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в КНР.

«Актуальна інформація щодо повернення громадян з території Китаю в Україну. Незважаючи на припинення регулярного авіасполучення між Україною й іншими країнами, а також закриття українських кордонів у зв’язку з епідемією COVID-19, яка, на жаль, не обійшла й нашу країну, Посольство не припиняє пошук шляхів повернення на Батьківщину українських громадян, які висловлюють таке бажання. Ми проробляємо всі можливі варіанти вашого повернення і вносимо відповідні пропозиції на розгляд причетних органів влади України», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністерствами й відомствами України розроблено алгоритм дій, які необхідно вчинити для повернення на Батьківщину.

Із урядових документів відомо, що:

  • перебування осіб в обсерваторах (ізоляторах), крім харчування, є безкоштовним;
  • особи, які перебувають в обсерваторах (ізоляторах), можуть отримувати особисті речі, продукти харчування (крім алкогольних напоїв та речей, заборонених до зберігання) та зобов’язані дотримуватись правил, встановлених адміністрацією місця обсервації (ізоляції);
  • транспортування осіб від місця обсервації (ізоляції) до місць проживання здійснюється за власні кошти осіб.

«На жаль, наразі ми не маємо точної відповіді на інші запитання, що у вас виникають (дата, рейс, з якого міста, вартість тощо), але ми працюємо над цим і будемо невідкладно вас інформувати, як тільки отримаємо такі дані», — йдеться у повідомленні.

Станом на 10 квітня повернутися в Україну хотіли майже 9 тисяч громадян. Більше 6 тисяч українців готові перечекати карантин за кордоном.

Нагадаємо, 27 березня Україна повністю закрила кордон через пандемію коронавірусу. До цього було припинено авіасполучення.

Зараз до України можна повернутися тільки автомобілем, через певні пункти пропуску.

Раніше у МЗС закликали українців не повертатися на батьківщину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: