У МЗС закликали українців не повертатися на батьківщину

Читать на русском
У різних країнах евакуації додому очікують понад 11 тисяч українців – міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

У різних країнах світу евакуації додому очікують понад 11 тис. українців. Але громадянам краще залишатися там, де вони перебувають. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

«Кількість громадян, які очікують евакуації з різних країн світу, становить 11 тисяч 449 осіб. Ця цифра динамічна, оскільки хтось постійно евакуюється, а хтось, навпаки, змінює свою думку і вирішує евакуюватися, інформуючи про це посольство або консульство», – сказав він.

Кулеба закликав тих громадян України, які мають кошти для проживання в тій країні, де вони зараз перебувають, там і залишатися.

«Ви не можете здійснити тривалий переїзд, не торкаючись поверхні, не спілкуючись із людьми, і ви ніколи не знаєте, де у вас буде ризик зараження», – нагадав він.

Очільник МЗС вважає, що найближчі тижні будуть визначальними.

«З метою вашої ж безпеки бажано, щоб ви ці тижні перебували поки там, де ви перебуваєте, це для вас особисто набагато безпечний варіант», – сказав Кулеба.

Нагадаємо, в Україну за сприяння дипломатичних установ повернулися майже 145 тисяч українців після закриття кордонів через пандемію коронавірусу.

Раніше в Україні виявили 480 заражених коронавірусом.

На ранок 30 березня у світі було зареєстровано 722 289 випадків зараження коронавірусом. Такі дані центру Джона Хопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків у країнах і світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: