До України за добу повернулися ще понад 5 тисяч громадян

Читать на русском
До України за добу в'їхало 5,6 тис. осіб. На кордоні співробітники ДПСУ затримали п'ять порушників карантину.

За минулу добу на в'їзд до України прикордонники оформили 5,6 тисячі громадян. Виїхали з країни понад 3 тисячі українців.

Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби, в четвер, 9 квітня.

У ДПСУ пояснили, кому дозволено перетинати кордон з Кримом і ОРДЛОПрикордонники пояснили особливості перетину лінії розмежування з ОРДЛО, а також адмінкордону з окупованим Кримом під час карантину.

«За минулу добу прикордонники здійснили близько 10,5 тисячі пропускних операцій. 8 квітня на в'їзд в Україну оформлено 5,6 тисячі наших співвітчизників. Крім того, вчора Україну покинули понад 3,6 тисячі осіб, з них понад 1,3 тисячі - іноземців», - йдеться в повідомленні.

Всім тим, хто в'їжджає, прикордонники провели температурний скринінг і опитування щодо стану здоров'я. Також обстеження в окремих випадках проводили лікарі. Ні в кого ознак коронавірусу не виявили.

У ДПСУ також повідомили, що за добу виявили 5 порушників правил карантину. Про всі випадки проінформували співробітників поліції.

Нагадаємо, з 28 березня до України можна в'їхати тільки автомобілем або пішки через пункти пропуску, кількість яких скорочено до 19.

Також повідомлялося, що застряглі в Непалі українські туристи незабаром повернуться додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: