У МЗС повідомили, скільки ще українців хочуть повернутися додому

Читать на русском
Повернутися в Україну хочуть майже 9 тисяч громадян. Готові перечекати карантинний режим за кордоном понад 6 тисяч наших співвітчизників.

Станом на 10 квітня повернутися в Україну хочуть майже 9 тисяч громадян. Більше 6 тисяч українців готові перечекати карантин за кордоном.

Про це заявив голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба, передає РБК-Україна.

У МЗС розповіли, скільки українців одужали від коронавірусу за кордономВід коронавірусної хвороби станом на неділю, 5 квітня, вилікувалися 15 українських громадян, які перебувають за кордоном.

За його словами, 8 тисяч 850 осіб наполягають на поверненні в Україну. Ще 6 тисяч 230 українців готові чекати завершення карантину в тих країнах, де вони знаходяться зараз.

«Вони будуть знаходитися на постійному зв'язку з посольствами та консульствами, отримувати необхідну допомогу», - заявив Кулеба.

Він додав, що за допомогою в українські дипломатичні установи за кордоном звернулися понад 15 тисяч українців.

«Тобто, фактично стали учасниками програми «Захист». Це 15 тисяч 369 громадян. Ще на початку цього тижня їх було 14 тисяч. Тобто, в районі однієї тисячі збільшення», - уточнив Кулеба.

Нагадаємо, 27 березня Україна повністю закрила кордон через пандемію коронавірусу. До цього було припинено авіасполучення.

Зараз до України можна повернутися тільки автомобілем, через певні пункти пропуску. Їх кількість скоротили до 19.

Раніше у МЗС закликали українців не повертатися на батьківщину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: