НАБУ закривало справу про підвищення тарифів «Укрпоштою»

Читать на русском
Антикорупційний суд скасував постанову детектива Національного бюро про закриття справи можливого заволодіння коштами.
Укрпошта

Національне антикорупційне бюро закривало кримінальне провадження про можливе заволодіння коштами під час підвищення тарифів ПАТ «Укрпошта».

Відповідну постанову детектив виніс 21 лютого, яку скасував Вищий антикорупційний суд 8 квітня, повідомляє «Слово і діло».

У вказаній постанові підставою для закриття вказаний пункт 2 частини 1 статті 284 КПК України, тобто у зв'язку із встановленням відсутності в діях службових осіб складу злочину. Водночас заявник у справі подав скаргу на таку постанову і просив її скасувати. На його думку, детективом не перевірено його доводи щодо зловживань з боку ПАТ «Укрпошта» шляхом необґрунтованого підвищення тарифів на поштові послуги.

Своєю чергою детектив проти задоволення скарги заперечив. На його думку, здійснений під час досудового розслідування слідчих дій достатньо для закриття кримінального провадження.

Як вказується в документі, вказана справа була порушена на підставі ухвали слідчого судді ВАКС. Під час досудового розслідування детективом було здійснено запити до ПАТ «Укрпошта», Державної фіскальної служби, Державної податкової служби України. На підстави отриманих відповідей детектив закрив справу.

Однак, на думку слідчого судді під час досудового розслідування детективом не з`ясовано причини незастосування до 1 січня 2018 року податку на додану вартість у розмірі 20% під час надання поштових послуг з міжнародних відправлень та включення податку на додану вартість у вартість цих поштових послуг з 1 січня 2018 року. З цього приводу не здійснено жодної слідчої дії, наприклад допиту посадових осіб ПАТ «Укрпошта» у відповідні податкові періоди.

Висновок про відсутність фактів привласнення, розтрати або заволодіння коштами є необґрунтованим, не базується на досліджених доказах, не містить відповідних посилань на отримані докази. Тому суддя скаргу задовольнив і скасував закриття справи.

Нагадаємо, НАБУ закрило «дорожню справу» міського голови Одеси Геннадія Труханова. Також Національне бюро закрило справу про підвищення тарифів на газ для населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: