НАБУ закрило справу щодо Гройсмана

Читать на русском
Розслідування стосувалося передачі будівлі санаторію в Моршині в управління Держприкордонслужби. Суд підтвердив законність закриття справи.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливих зловживань і службової недбалості прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 16 серпня, повідомляють Українські Новини з посиланням на матеріали суду.

Згідно з документом, НАБУ проводило досудове розслідування з 23 листопада 2018 року.

З матеріалів справи випливає, що 25 січня детектив НАБУ Черенкова закрила справу у зв'язку з відсутністю в діях Гройсмана складу кримінального злочину.

З постанови детектива випливає, що в ході розслідування перевірялися можливі зловживання та службова недбалість прем'єр-міністра у зв'язку з прийняттям Кабінетом Міністрів розпорядження про передачу будівлі санаторію в Моршині Львівської області в управління Державної прикордонної служби.

В ході розслідування справи детектив не встановив факт заподіяння шкоди державним інтересам внаслідок прийняття розпорядження, що свідчить про відсутність об'єктивних і суб'єктивних ознак кримінального правопорушення.

На це рішення НАБУ була подана скарга до суду, в якій позивач просив скасувати закриття справи щодо Гройсмана та відновити розслідування, однак суд відхилив скаргу і визнав, що справа була закрита на законних підставах.

Раніше повідомлялося, що НАБУ зобов'язали відкрити справи на Гройсмана за можливі недбалість і хабар.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ відновити справу проти екс-голови НАЗК Корчак через премії, яка та виписувала сама собі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: