Суд заарештував майно підозрюваного НАБУ рівненського судді

Читать на русском
Апеляційна палата залишила заарештованим майно рівненського судді, якого НАБУ і САП підозрюють у корупції.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Суд наклав арешт на майно судді Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і зловживанні впливом.

Таке рішення ще 3 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, яке 7 квітня залишила чинним апеляційна палата ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

3 березня ВАКС наклав арешт на майно Закревського, а саме: житловий будинок загальною площею 68 кв. м. з житловою площею 35,7 кв. м; земельну ділянку площею 0,0848 га та транспортний засіб Volkswagen Golf. Не погоджуючись з вказаною ухвалою, адвокат судді подав скаргу. Він вважає, що це рішення постановлене з істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону, оскільки викладені в ухвалі висновки слідчого судді вочевидь не відповідають фактичним обставинам справи.

Тому адвокат просив її скасувати і відмовити у задоволенні клопотання детектива. На думку скаржника, слідчим суддею не враховано тих обставин, що вказаний житловий будинок та земельна ділянка є його єдиною власністю, оскільки в будинку колишньої дружини він мешкає тимчасово. Крім того, житловий будинок та земельна ділянка під ним нерозривно пов'язані між собою та становлять єдиний цілісний об'єкт права власності. Накладаючи арешт на вказане майно, слідчий суддя порушив як його права так і права та інтереси його матері. Нібито ні земельна ділянка, ні житловий будинок на ній конфіскації в силу закону не підлягають.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення.

Нагадаємо, 21 лютого судді Закревському повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання підозрюваним головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Раніше НАБУ знайшло у Закревського карту поляка. Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: