ВРП не продовжила строк відсторонення підозрюваного НАБУ судді

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура прогавила строк із подачею клопотання про продовження строку відсторонення підозрюваного судді.
Антон Гайдур з адвокатамифото: «Слово і діло», Олег Новіков

Вища рада правосуддя не продовжила строк відсторонення від здійснення правосуддя судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Антона Гайдура, оскільки керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький із запізненням подав таке клопотання.

Про це повідомляє пресслужба ВРП.

«Клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя подається генеральним прокурором або його заступником не пізніше як за 10 днів до закінчення строку, на який суддю було відсторонено. Проте, всупереч вимогам, керівник САП подав клопотання про продовження строку відсторонення судді Гайдура, який закінчується 8 квітня, лише 3 квітня, тобто із пропуском встановленого законом строку», – інформують у раді.

Як відомо, 25 лютого ВРП відсторонила суддю Гайдура від здійснення правосуддя до 8 квітня.

Як відомо, суд визначив Гайдуру 168 160 грн застави як запобіжний захід. Пізніше він вніс цю суму.

Нагадаємо, 5 лютого Гайдура було викрито на «гарячому» під час одержання 15 тисяч гривень неправомірної вигоди детективами НАБУ спільно зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції у Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

Слідством встановлено, що служитель Феміди висловив прохання надати та одержав указану суму коштів від фізичної особи за задоволення цивільного позову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: