ДБР відкрило справу стосовно екснардепа Грановського

Читать на русском
ДБР відкрило кримінальне провадження проти ексдепутата парламенту Олександра Грановського за підозрою в перешкоджанні обрання депутатом парламенту Олександру Куницькому.

ДБР відкрило кримінальне провадження проти екс-депутата парламенту Олександра Грановського за підозрою в перешкоджанні обрання депутатом парламенту Олександру Куницькому.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Так, вказано, що з 16 липня ДБР веде розслідування за фактом неправомірних дій з боку членів Центральної виборчої комісії та депутата Грановського, які виразилися у перешкоджанні Куницькому в реалізації його виборчого права, тобто за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу.

Грановський і Куницький балотувалися на одномандатному окрузі №169 у Харкові.

При цьому 11 липня ЦВК зняв кандидатуру Куницького через підозру в наявність у нього громадянства іншої держави, а також через те, що він виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 по 5 грудня 2015 року).

14 липня Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов кандидата від «Слуги народу» і скасував рішення Центрвиборчкому.

В рамках розслідування ДБР допитало Куницького як свідка, і він заявив, що, на його думку, незаконне рішення члени ЦВК ухвалили під тиском Грановського або за грошову винагороду.

Також слідство допитало колишнього секретаря ЦВК Наталю Бернацьку.

Для встановлення істини в справі ДБР попросило суд надати доступ та дозволити вилучення документів Центральної виборчої комісії.

17 жовтня суд задовольнив клопотання і надав доступ до всіх документів ЦВК, що стосуються прийняття рішення про зняття Куницького з виборів.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування справи в.о голови Держслужби зайнятості.

Раніше ДБР заочно вручило підозру екснардепу Костянтину Жеваго.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: