Грановський прокоментував підозри у справі ОПЗ

Читать на русском
Ексдепутат парламенту Олександр Грановський прокоментував підозри у справі про нанесення фінзбитків ПАТ Одеський припортовий завод.

Ексдепутат парламенту Олександр Грановський прокоментував підозри у справі про нанесення фінзбитків ПАТ «Одеський припортовий завод».

Як написав політик у Facebook, «детективи дістали із запиленого комода древню справу ОПЗ», коли з'явилася інформація про зміну генпрокурора і можливе звільнення директора НАБУ.

НАБУ і САП повідомили про підозру довіреній особі екснардепа ГрановськогоАнтикорупційні органи правопорядку затримали посадових осіб Одеського припортового заводу та повідомили їм про підозру.

«Починаючи з 2015 року я не брав участі ні в одній слідчій дії ... аж до 27 лютого 2020 року. Виходить так: більше 5 років детективи НАБУ під чуйним процесуальним керівництвом прокурорів САП не змогли вивідати в моїх діях складу злочину, але вирішили подивитися на цю справу свіжим поглядом тільки зараз, через 5 років. Чому зараз - тому що директор НАБУ і ексгенеральний прокурор відчули ризики, пов'язані зі своїм звільненням. Вони виходили з того, що без гучних події їм не обійтися - відставка в іншому випадку неминуча. Генпрокурор не встиг, але директор НАБУ ще розраховує врятуватися за рахунок імен, які так дратують власників високих кабінетів», - написав Грановський.

За його словами, «мова про об'єктивне розслідування не йде - виключно про політичну доцільність».

Грановський також пообіцяв розказати, чи варто «відроджувати» цю справу.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили про підозру довіреній особі колишнього народного депутата в організації нанесення 93,3 млн грн шкоди ПАТ «Одеський припортовий завод».

Слідство встановило, що довірена особа екснардепа організувала схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових. В подальшому ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ.

Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року. До її реалізації були залучені посадові особи ОПЗ. Внаслідок таких протиправних дій ОПЗ недоотримав дохід у близько 93,3 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: