Суд зобов'язав НАБУ порушити справу за виданий кредит фірмі «Мостобуд»

Читать на русском
Антикорупційний суд зобов'язав Національне бюро внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про обставини видачі кредиту фірмі.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактами можливого заволодіння кредитом державного Родовід банку компанією «Мостобуд» в сумі 650 млн грн.

Таке рішення 1 квітня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

На думку заявника у справі, компанія «Мостобуд» могла заволодіти 650 млн грн кредиту державного Родовід банку, які отримала безпідставно з подальшим переведенням коштів у готівку головою правління вказаного товариства та передачею частини коштів до каси Партії регіонів.

Вказану заяву про вчинення злочину він подав до НАБУ, проте відомство не порушило кримінальне провадження. Тому заявник подав скаргу на бездіяльність Національного бюро і просив суд зобов'язати порушити справу за вказаними обставинами. Суд скаргу задовольнив.

Як відомо, власниками ПАТ «Мостобуд» були колишній народний депутат Володимир Продивус (володів 51% акцій) та його дружина Світлана (21,6%). Наразі власником акцій екснардепа є Інна Бондар.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно заступника голови Київської міської державної адміністрації. Також суд зобов'язував Бюро порушити справу стосовно миколаївської судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: