Україна постачатиме до ЄС медичний спирт

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський дав згоду на постачання спирту до країн Європейського союзу. Однак спочатку країна наповнить запаси внутрішнього ринку.

Україна постачатиме медичний спирт до Європи, щоб допомогти іншим країнам боротися з пандемією коронавірусу.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом у четвер, 2 квітня, передає пресслужба Кабміну.

За словами Шмигаля, спочатку Україна поповнить спиртом внутрішній ринок, а після зможе надавати його в якості допомоги країнам Європи. Це рішення вже схвалив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський порівняв коронавірус із радіацієюПрезидент Володимир Зеленський в черговий раз закликав не нехтувати загрозою коронавірусу. Про це він повідомив у відеозверненні в середу, 1 квітня.

Голова Кабміну також подякував послу Євросоюзу за пакет допомоги в розмірі 80 млн євро, який дозволить підтримати українську систему охорони здоров'я та економіку в умовах пандемії.

«Вдячний послу ЄС в Україні за потужну підтримку. Зі свого боку, Україна також готова підтримати ЄС. Це питання вже узгоджено з президентом Володимиром Зеленським. Україна - одна з найбільших світових виробників медичного спирту. Зараз наші заводи працюють на повну потужність, і коли буде забезпечений внутрішній ринок, ми готові надавати цей ресурс для допомоги іншим країнам», - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Зеленський доручив відрядити до Італії бригаду українських медиків.

Також повідомлялося, що Зеленський домовився з Меркель про 150 мільйонів євро на боротьбу з COVID-19

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: