Зеленський домовився з Меркель про 150 мільйонів євро на боротьбу з COVID-19

Читать на русском
Україна отримає 150 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом. Про це домовилися президент Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Президент Володимир Зеленський обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель збільшення фіндопомоги Україні для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у вівторок, 31 березня.

Зеленський і Меркель обговорили ситуацію навколо поширення коронавірусу в світі, а також практичні заходи, які приймаються в обох країнах з метою протидії пандемії.

Коронавірус: ООН і ВООЗ готують для України допомогу на 58 мільйонівВООЗ, ЮНІСЕФ, ООН і МОЗ нададуть для України допомогу в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції.
  «У контексті можливого збільшення фінансової допомоги Україні на боротьбу з коронавірусом сторони домовилися перенаправити 150 млн євро в рамках державного німецького кредиту на відповідні потреби», - сказано в повідомленні.

Крім того, Меркель привітала прийняті напередодні у Верховній раді закони про банки, а також про відкриття ринку землі. На її думку, переговори з МВФ щодо нової програми співпраці і фінансування для України повинні відбутися якомога швидше.

Раніше повідомлялося, що ООН виділить Україні допомогу на боротьбу з коронавірусом.

Нагадаємо, 22 березня Меркель прийняла рішення про самоізоляцію після того як дізналася, що вона контактувала з хворим на коронавірус. Зокрема, COVID-19 виявили у лікаря, який робив щеплення Меркель.

На минулому тижні в Німеччині був зафіксований найвищий стрибок смертності від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: