Зеленський доручив відрядити бригаду українських лікарів до Італії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський доручив відрядити бригаду українських медиків до Італії, щоб надати країні підтримку в боротьбі з COVID-19.

Україна відрядить бригаду медиків до Італії, щоб допомогти в боротьбі з коронавірусною інфекцією, а також обмінятися досвідом протистояння пандемії.

Таке доручення дав президент України Володимир Зеленський за підсумками селекторної наради з представниками уряду, передає пресслужба ОПУ 1 квітня.

В Італії зросла кількість жертв коронавірусу серед медиківВ Італії на сьогоднішній день від зараження коронавірусною інфекцією померли 63 медичних працівники.

Зокрема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Італія звернулася до України з проханням допомогти з бригадами медиків. Низка країн вже надала італійській стороні своїх фахівців.

«Було б добре надати Італії бригаду з декількох наших фахівців, скажімо, анестезіологів, до того, як у нас настане пік хвороби. Тоді вони повернуться з неоціненним досвідом боротьби з пандемією. Однак ми повинні створити їм повну безпеку і кращі умови роботи в Італії», – повідомив Зеленський.

Голова МВС також запропонував допомогти Італії, надавши спирт для медичних потреб.

Нагадаємо, в Італії почали знижуватися темпи зараження коронавірусом. На сьогодні число хворих становить 105 тисяч 792 особи. Померлих при цьому – понад 12 тисяч.

Також повідомлялося, що Італія вирішила продовжити карантин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: