Справа Шеремета: підозрюваній Кузьменко продовжили арешт

Читать на русском
Печерський суд продовжив підозрюваній у справі Шеремета Юлії Кузьменко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 30 травня.

Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці утримання під вартою підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Рішення було прийнято сьогодні, 1 квітня, повідомляє «Громадське». За даними видання, через карантинні обмежень в залі суду були присутні тільки представники обох сторін.

Спеціальні речі справи Павла Шеремета. Колонка Леоніда Швеця12 лютого виповнилося два місяці після знаменитого брифінгу в МВС, коли в присутності Зеленського і генпрокурора правоохоронці розповіли про грандіозний прорив у справі Павла Шеремета.

Прокурор просив продовжити утримання під вартою підозрюваної ще на два місяці, аргументуючи ризиками втечі, тиску на свідків, експертів, здійснення інших правопорушень та знищення або спотворення речових доказів.

Адвокат Кузьменко заперечував, що підозра є необгрунтованою, а ризики недоведені. Зокрема, за його словами, ризик втечі неможливий, оскільки зараз Україна закрила кордони.

Сама Кузьменко заявила, що не має відношення до вбивства журналіста Шеремета, ніколи його не знала і просила звільнити її з-під варти. За словами підозрюваної, у зв'язку з коронавірусом в Україні її допомога потрібна синові і мамі.

Однак суд задовольнив клопотання прокурора і продовжив арешт до 30 травня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підозрюваного у справі Шеремета музиканта Андрія Антоненко суд також залишив під вартою.

Як відомо, у вбивстві журналіста Павла Шеремета підозрюють медсестру Яну Дугар, лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, музиканта Андрій Антоненко (Riffmaster) і подружжя Інну і Владислав Грищенко.

Раніше в МВС оприлюднили результати експертизи відео з Дугар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: