Президент схвалив закон про харчування українських військових

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський схвалив закон про харчування українських військових, який Рада схвалила на позачерговому засіданні.

Президент Володимир Зеленський 1 квітня підписав урядовий законопроект №3254 «Про внесення зміни до закону« Про державний бюджет України на 2020 рік »про безперервному забезпеченні харчування військовослужбовців.

Про це повідомляється на сайті Верховної ради. Даний законопроект ВР схвалила на позачерговому засіданні 30 березня.

Які міжнародні військові навчання за участі України заплановані на 2020 рікУ квітні мали б розпочатися спільні навчання військових України, Румунії, Великої Британії та Молдови. Під питанням також проведення навчань Сі Бриз – 2020, заплановані на червень-вересень 2020 року.

Закон дозволяє Міністерству оборони і Міністерству внутрішніх справ у 2020 році продовжити до 31 грудня 2020 року (у межах відповідних бюджетних асигнувань Міноборони і МВС) термін дії договорів про закупівлю послуг з харчування, які діяли в 2019 році.

Це необхідно для забезпечення безперебійності процесу харчування особового складу Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів в умовах боротьби з коронавірусів.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні 139 військових знаходяться на ізоляції через коронавируса.

До цього Міноборони звернулося до цивільних через спалах коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: