Міноборони звернулося до цивільних через спалах коронавірусу

Читать на русском
Міноборони звернулося до військовослужбовців запасу, волонтерів, інших небайдужих громадян, які мають відповідний досвід роботи в медичній сфері, до спільної боротьби з коронавірусом.

Міноборони звернулося до військовослужбовців запасу, волонтерів, інших небайдужих громадян, які мають відповідний досвід роботи в медичній сфері, до спільної боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба відомства у вівторок, 24 березня.

«Під час пандемії установам охорони здоров'я України, в тому числі Міністерству оборони та Збройним Силам, потрібна будь-яка посильна допомога від фахівців молодшого медичного персоналу та лікарів», - йдеться в повідомленні.

Коронавірус у світі: допомога Китаю і міжнародних організацій у боротьбі з хворобоюКитай ділиться своїм досвідом у боротьбі з коронавірусом, відряджаючи медиків і обладнання в інші країни.

Міністерство оборони України звертається до військовослужбовців запасу, волонтерів, іншиж небайдужих громадян, які мають відповідний досвід роботи в медичній сфері, а також студентів-медиків, в тому числі інтернів, які знаходяться на заочній формі навчання і студентам 5-6 курсів до спільної роботи зі випадками та підозрами на коронавірусну інфекцію.

Як сказано в повідомленні, для медичної служби ЗСУ нині важлива мобілізація не тільки матеріальних, але перш за все людських ресурсів. Міністерство потребує громадян, які мають досвід роботи за напрямками епідеміологія, інфекційні хвороби, анестезіологія, фармація, терапія і представників інших дефіцитних і вузькопрофільних медичних спеціальностей.

Громадянам, які погодяться приєднатися до боротьби з епідемією коронавірусу, пропонують заповнити відповідну форму.

У Міноборони зазначають, що Збройні Сили України виступають активним суб'єктом протистояння коронавірус в державі - зокрема, військово-транспортний літак Повітряних Сил Іл-76МД доставив в Україну з КНР партію тестів для виявлення коронавірусої інфекції і засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Водночас в Міноборони нагадали, що армія має найбільший досвід співпраці з військовослужбовцями запасу, волонтерами, простими громадянами в умовах, коли потреба в такій співпраці під час російської агресії на сході України стояла найбільш гостро.

Нагадаємо, ВООЗ спрогнозувала новий епіцентр коронавірусу.

Також відзначимо, Міноборони проводить профілактику коронавірусу в ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: