Які міжнародні військові навчання за участі України заплановані на 2020 рік

Читать на русском

Пандемія коронавірусу змушує переносити більшість запланованих масових заходів, таких як Олімпіада, Євробачення, та змінювати план роботи багатьох міжнародних структур. Під загрозою зриву можуть бути й деякі міжнародні військові навчання. «Слово і Діло» пропонує подивитись, які військові навчання заплановані в Україні протягом 2020 року.

На початку березня набув чинності закон, яким схвалюється рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію нашої країни для участі в багатонаціональних військових навчаннях.

Йдеться про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі в багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні «Репід Трайдент – 2020», українсько-молдовському навчанні «Південь – 2020», українсько-американському навчанні «Сі Бриз – 2020», українсько-румунському навчанні «Ріверайн – 2020» та українсько-британському навчанні «Воріер Вотчер – 2020».

На фінансування навчань з держбюджету пропонується виділити 63 млн 824 грн Міністерству оборони за бюджетною програмою «Забезпечення діяльності ЗСУ, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни» за напрямом «Підготовка військ, проведення операцій та міжнародних навчань».

Раніше «Слово і Діло» писало, що Росія почала нові масштабні навчання в окупованому Криму.

Також ми повідомляли, що через карантин в Україні військкомати призупинили призов на строкову службу та розбиралися, чи зможе армія встояти перед коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: