Названі можливі дати нового позачергового засідання ВР

Читать на русском
У Раді назвали можливі дати проведення позачергового засідання, на якому нардепи повернутися до голосування за зміни до держбюджету-2020.

Позачергове засідання парламенту, на якому розглянуть зміни до держбюджету, може відбутися вже через тиждень.

Про це повідомив представник Кабінету міністрів у ВР Василь Мокан в коментарі РБК-Україна.

За його словами, нардепи можуть зібратися 6-8 квітня. На той час урядовий законопроект №3279 про зміни до держбюджету допрацюють і повторно винесуть на голосування.

Новий макроекономічний прогноз: чому він занадто оптимістичнийВВП скоротиться, безробіття зросте, середня зарплата впаде. Наскільки реалістичний новий макропрогноз Кабміну.

«Ми проголосували за скорочені терміни доопрацювання (секвестру бюджету). Це означає, що протягом 7 календарних днів. Згідно з регламентом, пройде 7 днів і можна розглядати у Верховній раді. Я прогнозую, що на наступному тижні буде ще одне позачергове засідання. Але, зрозуміло, що конкретної дати поки немає. Я не знаю, чи буде це понеділок, вівторок або середу. Буде офіційно, будемо збиратися. Проблем з кворумом, так само як і на цей раз, виникнути не повинно», - заявив Мокан.

Також він розповів про плани на позачергове засідання.

«Я думаю, що вдасться знайти компромісний варіант щодо держбюджету, щоб його підтримали депутати не тільки фракції «Слуга народу». Друге, це те, що ми проголосували за скорочений термін розгляду законопроекту «Про банківську діяльність» у другому читанні. Це також 7 днів. Цілком ймовірно, що і це питання порядку денного слід буде розглянути», - заявив Мокан.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 30 березня Рада провалила голосування за внесення змін до держбюджету. «За» проголосували 223 нардепа з 226 необхідних.

Також повідомлялося, що при розробці змін до бюджету уряд оновив макроекономічний прогноз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: