Коронавірус: ООН і ВООЗ готують для України допомогу на 58 мільйонів

Читать на русском
ВООЗ, ЮНІСЕФ, ООН і МОЗ нададуть для України допомогу в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції.

ВООЗ, ЮНІСЕФ, ООН і МОЗ нададуть для України допомогу в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції.

Про це повідомив представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, буде два плани з бюджетом близько $38 млн і $20 млн.

«Фактично, зараз всі держави орієнтуються на рекомендації ВООЗ, яка говорить, що для стримування коронавірусу потрібно: а) обмінюватися інформацією; б) нарощувати обсяги тестування інфікованих для розуміння загальної епідеміологічної ситуації; в) ізолювати тих, з ким контактував хворий; г) об'єднати зусилля держави і населення, оскільки це проблема носить уже не тільки медичний характер, а й соціально-економічний. Якщо йдеться про конкретну підтримку, то зараз спільно з ВООЗ, ЮНІСЕФ, Програмою розвитку ООН та МОЗ для України розробляється два плани допомоги з бюджетом близько $38 млн і $20 млн», - сказав Кислиця.

Він зазначив, що перший план передбачає допомогу в закупівлі ліків та обладнання, посилення координації на місцях і забезпечення професійного аналізу ситуації в країні. Другий план буде направлений на підтримку українців, які проживають на сході України.

«В умовах загострення епідемкризи ми не можемо забувати про верстви населення, які є найбільш уразливими. Якщо хто не знає, на початку року ООН затвердила План гуманітарного реагування для України в розмірі близько $162 млн. Розуміючи, що потреби зараз будуть рости, ми плануємо залучити ще $20 млн на боротьбу з поширенням Covid-19», - зазначив Кислиця.

Нагадаємо, Україна має намір прискорити отримання програми розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду, спрямовану на надання допомоги постраждалим від коронавірусу країнам.

Також Україна отримала від Китаю пропозицію щодо надання екстреної гуманітарної допомоги на тлі пандемії коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: