«Справа Дубневича»: ВС відмовився переглядати рішення про анулювання угоди

Читать на русском
Верховний суд залишив без задоволення касацію приватної компанії на відмову господарських судів переглядати рішення про анулювання угоди.
Касаційний господарський судфото: «Слово і Діло»

Верховний суд залишив без задоволення касацію на відмову судів переглянути рішення, яким було визнано недійсним договір між державним підприємством «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» та Коростенським заводом залізобетонних шпал.

Таке рішення 17 березня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 24 жовтня 2017 року Госпсуд Києва задовольнив позов НАБУ і визнав недійсною угоду між філією УЗ та Коростенським заводом залізобетонних шпал. НАБУ обґрунтовувало свій позов тим, що цей договір був укладений всупереч Закону України «Про здійснення державних закупівель», а саме – без проведення закупівельної процедури. Внаслідок цієї угоди державі нанесли 26 млн грн збитків. Вказане рішення залишено без змін постановами Київського апеляційного госпсуду та Верховного суду.

Однак 6 червня 2019 року Конституційний суд України визнав неконституційним положення статті 17 закону «Про НАБУ», яке дозволяло НАБУ звертатися до судів з позовом про визнання угод недійсними. У зв'язку з цим головний інженер виробничого підрозділу «Дирекція з будівництва Бескидського тунелю» регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», екс-керівник УПП УЗ Володимир Харлан подав до Госпсуду Києва заяву про перегляд рішення. Як відомо, Харлан підозрюваний у справі НАБУ щодо корупції в УЗ.

Господарський суд міста Києва і Північний апеляційний госпсуд відмовив у перегляді цього рішення. Тому Харлан і представник ТОВ «Корпорація КРТ» подали касацію. Однак Касаційний госпсуд теж відмовив.

Нагадаємо, 31 серпня 2016 року НАБУ затримало чиновника «Укрзалізниці» за підозрою в розтраті понад 13 мільйонів гривень. Пізніше суд взяв його під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: