Суд залишив заарештованим бізнес дружини нардепа Дубневича

Читать на русском
Антикорупційний суд залишив без задоволення скаргу адвоката на арешт майна дружини члена українського парламенту.
Ярослав Дубневич

Суд залишив заарештованим бізнес Наталії Дубневич, дружини народного депутата Ярослава Дубневича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації заволодіння понад 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 4 березня ухвалила колегія суддів апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

6 листопада 2019 року суд наклав арешт на частки дружини Дубневича в статутному капіталі низки фірм, зокрема: ТОВ «Науково-дослідна клініка біологічної медицини «Ангеліка»; ТОВ «ТЦ «Роксолана»; ТОВ «Мисливське господарство «Зубр»; ТОВ «НВП «Корпорація КРТ» і ТОВ «НВФ Мегахім-Захід». Не погодившись з таким рішенням, адвокат дружини Дубневича подав апеляцію. Вивчивши її, судді задовольнили скаргу частково, знявши арешт лише з частки дружини нардепа в ТОВ «НВФ Мегахім-Захід», оскільки компанія припинила свою діяльність ще 25 грудня 2008 року.

Як відомо, ВАКС відпустив Дубневича під 100 млн грн застави. Пізніше за нього внесли цю суму. Проте апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу САП на запобіжний захід, взявши Дубневича під варту із 90 млн грн застави. Він вийшов із СІЗО. Так, за нього переплатили 10 млн грн, які адвокат заставодавця просив повернути. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

На думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило нанесення збитків на суму 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: