Пороми в Естонії влаштують шоу на підтримку антикризової акції

Читать на русском

Увечері 30 березня пороми влаштують шоу в Талліннському порту. Вони приєднаються до акції президента Естонії - Помахай, якщо дбаєш.
Пороми Tallink.Eesto Vabamägi

Сьогодні, 30 березня, о 20:00 пороми в Талліннському порту приєднаються до акції президента Естонії Керсті Кальюлайд – «Помахай, якщо дбаєш».

Про це повідомляє limon.postimees.ee. Як сказано в повідомленні, в акції візьмуть участь пороми компанії Tallink, а саме - Baltic Queen, Victoria I і Silja Europa.

Пороми в Талліннському порту по 30 секунд по черзі гратимуть противотуманною сиреною. Все шоу триватиме близько півтори хвилини.

Держава готує проєкт «Великдень вдома»: що з цього вийдеПрезидент анонсував проєкт Великдень вдома, суть якого полягає в тому, щоб забезпечити людей можливістю відсвяткувати торжество без скупчення людей у церквах.

Флешмоб також підтримає естонський готель Tallink City. У його вікнах сьогодні о восьмій годині вечора можна буде побачити різні фігури і гру світла.

Як відзначають у виданні, готель візьме участь в цій акції, щоб підтримати всіх тих, хто не може через коронавірус самоізолюватись вдома, а змушений щодня ходити на роботу і допомагати іншим людям. В першу чергу, це лікарі, поліція і рятувальники.

Зазначимо, президент Естонії Керсті Кальюлайд ще в середині березня закликала приєднуватись до акції «Помахай, якщо дбаєш». Її суть така: щопонеділка люди можуть стати у себе вдома біля вікна, включити ліхтарик телефону або кишеньковий ліхтар і дві хвилини помахати їм.

«Так ми висловимо підтримку всім тим, хто день у день на передовій підтримує життєздатність нашого суспільства. Так ми зможемо показати, що проявляємо турботу, і нам не все одно, як справи у сусіда, у людей з нашої вулиці або двору», – зазначила Керсті Кальюлайд.

Акцію пропонують проводити щопонеділка о 20:00 щонайменше до 13 квітня.

Нагадаємо, станом на 30 березня в світі зафіксовано понад 722 тисяч випадків коронавірусу. Понад 33 тисяч з них - летальні.

В Україні карантин через коронавірус подовжили до 24 квітня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: