«Карантин – не канікули»: у соцмережах обурені кількістю людей у парках

Читать на русском

Карантин – не канікули, проте українці продовжують влаштовувати масові вилазки до парків і на шашлики.

У Києві зафіксовано понад 70 випадків зараження коронавірусом, діє суворий карантин. Проте, у соціальних мережах повно фотографій масового відпочинку з шашликами.

«Карантин – це не канікули і не відпустка з шашликами. За його свідоме недотримання – штраф. За порушення санітарних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Це штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тисячі гривень)», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв. Крім того, оштрафувати можуть і за розведення багаття в лісі або парку – від 340 до 1,4 тисяч гривень.

Як у соцмережах реагують на порушників (не лище в столиці, а й інших містах) – у добірці «Слово і Діло».

«Учора весь Facebook обурювався дикості і безвідповідальності пасажирів рейсу з В'єтнаму, які всупереч проханням, просто винесли двері в аеропорту і поїхали по домівках. Сьогодні будуть обурюватися, що бідних пасажирів рейсу з Балі не випустили швидко з літака. Це ніяк не скасовує того, що людям неправильно пропонувати платну обсервацію без попередження. Але після того, як вчора половина Києва поїхала на шашлики, ні в що, крім штрафів і примусову обсервацію, не вірю. «Лібералам» варто послухати розповіді італійців, які сьогодні плачуть на камери і згадують, як масово ігнорували заклики влади та їздили перші тижні на пікніки. У нас далеко не італійська медицина – все може бути гірше», – написала Катерина Коберник.

«Потепліло вчора. Народ повалив із дітьми на вулиці, у парки й на дитячі майданчики. Натовпами. «Подихати повітрям». У мене до них питання. Дурне, напевно. Якщо вони захворіють і потраплять до лікарні, хто буде дивитися за їхніми дітьми вдома. Сподіваюся, у них є на нього відповідь», – написав Олександр Деркач.

Нагадаємо, раніше ми порівняли, як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: