Естонія та Румунія запровадили обмеження через коронавірус

Читать на русском
Через коронавірус Естонія оголосила в усій країні карантин, а Румунія запровадила обмеження для приїжджих на кордоні.

У зв'язку зі спалахом COVID-19 Естонія оголосила надзвичайний стан, а Румунія запровадила обмеження на кордоні.

Як повідомляє видання Delfi, влада Естонії оголосила про запровадження надзвичайного стану до 1 травня. Зокрема, із 16 березня в країні буде зупинено навчальний процес у школах, гімназіях, професійних навчальних закладах та вищих навчальних закладах. Влада дала рекомендації перейти на дистанційне або домашнє навчання.

На пунктах перетину кордону в аеропортах і на суші буде запроваджений санітарний контроль для виявлення людей із симптомами коронавірусу. Усі особи, які мають намір потрапити до країну, будуть змушені заповнити анкету, яка дозволить встановити маршрут їхньої подорожі.

Небезпечний коронавірус дістався до РумуніїЗа інформацією ЗМІ, інфікований повернувся до Румунії три тижні тому після відвідин Італії. На даний момент він поміщений на карантин до однієї з інфекційних лікарень Бухаресту.

Крім того, були заборонені всі публічні збори, скасовані спортивні змагання, а музеї і кінотеатри були закриті. У лікарнях і в'язницях запроваджується заборона на відвідування.

Водночас Румунією вжито додаткових режимних заходів на кордоні через поширення коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

У повідомленні сказано, що Румунія умовно розділила території країн Європи на зони ризику. При в'їзді в країну із зони ризику людей будуть направляти представникам МОЗ Румунії для перевірки на карантині протягом 7 днів.

У разі відмови людей не будуть пропускати на територію Румунії і повертатимуть назад. Зазначимо, що Україна поки не входить до списку країн із зони ризику.

Нагадаємо, з 12 березня уряд запровадив карантин в Україні через поширення коронавірусу. До 3 квітня в усіх областях заборонені масові зібрання понад 200 осіб і закриті навчальні заклади.

На сьогоднішній день в Україні підтверджено вже три випадки COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: