Шмигаль повідомив, на скільки зменшать витрати на освіту

Читать на русском
Уряд не планує істотно зменшувати витрати на освіту в рамках перегляду держбюджету в умовах пандемії коронавірусу.

Кабінет міністрів не планує істотно зменшувати витрати на освіту в рамках перегляду державного бюджету-2020 через коронавірус.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram-каналі 29 березня. За його словами, в запропонованому проекті державного бюджету на освітню галузь передбачається 126 млрд гривень. Тобто, зменшення становить лише 4%.

Фінансова «подушка безпеки»: чи витримають українці кризуСуспільство не має фінансової подушки на період кризи та не могло її мати, переконаний доктор соціологічних наук.

«Ніякі надзвичайні ситуації не повинні впливати на сферу освіти і науки. Це фундамент, на якому будується майбутнє країни. Тому завданням уряду є забезпечення його безперебійної роботи», - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабінет міністрів України планує частково скоротити витрати на культуру і спорт. Зокрема, фінансування діяльності Держкіно уріжуть на 40%.

Також Шмигаль повідомляв, що через коронавірус деяким чиновникам (які отримують на місяць близько 50 тисяч гривень) уріжуть зарплату наполовину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: