Мінфін через коронавірус уріже фінансування Мінкультури – комітет

Читать на русском
Міністерство фінансів планує у середу, 25 березня, внести зміни в бюджет, урізавши фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту та залишивши лише видатки на утримання.

Міністерство фінансів планує залучити додаткові кошти для боротьби з коронавірусом, внісши зміни до бюджету та урізавши фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту.

Про це йдеться у заяві Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, яку оприлюднила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук у Facebook.

Зазначається, що Фінансування хочуть позбавити:

  • Держкіно – 750 млн. грн.
  • Український культурний фонд – 500 млн. грн.
  • Інститут книги – 150 млн. грн.
  • Туризм – 240 млн. грн.

Залишаються лише видатки на утримання – тобто зарплатню.

«Крім того, витрати на програму «зшивання країни», реставраційні роботи по захисту історико- культурної спадщини, програм інформполітики - на суму понад 500 млн. грн. Не відомо наразі як уріжуть фінансування спорту», - йдеться у повідомленні.

У заяві підкреслюється, що «такий крок призведе до кризи і стагнації креативних індустрій країни, втрати тисяч робочих місць».

У комітеті закликали Мінфін утриматись від ухвалення рішень до проведення консультацій.

«Ми розуміємо, що в ситуації з розповсюдженням коронавірусу і необхідності залучати додаткові кошти для боротьби з вірусом, необхідно переглядати бюджет. Проте, будь-які кроки мають обговорюватись з депутатами профільно комітету та з залученням представників міністерства», - наголошується у заяві.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для збільшення соціальних виплат доведеться переглянути державний бюджет на цей рік.

Нагадаємо, держбюджет України в лютому 2020 року одержав на 4,7% або на 3 510,5 млн грн менше запланованої суми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: