Питання роботи продуктових ринків переглянуть – Ляшко

Читать на русском
В Україні можуть дозволити роботу деяких продовольчих ринків, однак за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації планує переглянути питання роботи продуктових ринків в умовах карантину в Україні, а також самі карантинні заходи.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ході брифінгу в Києві 27 березня. За його словами, питання діяльності ринків штаб вивчить вже сьогодні.

Карантин в Україні: Кабмін скасував заборону на діяльність зоомагазинів та ветклінікУ повідомленні говориться, що зняття обмежень на діяльність ветеринарних клінік запобігає виникненню і поширення особливо небезпечних інфекційних захворювань серед домашніх і сільськогосподарських тварин.

«Розглядаємо питання продуктових ринків: якщо вони дотримуватимуться санітарних норм і протиепідемічних заходів, то частина зможе працювати. Сьогодні ми його розглянемо на штабі. Сьогодні буде рішення про те, які саме ринки не повинні функціонувати під час карантину», - сказав головний санлікар.

Ляшко також додав, що планується переглянути карантинні заходи.

«Статистика захворюваності коронавірусом в Україні прогнозована. У той же час насторожує захворюваність працездатного населення. Ми будемо переглядати підходи до карантинних заходів, оскільки бачимо, що мобільність населення від 18 до 50 років дуже велика», - сказав він.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 27 березня зафіксували 218 випадків COVID-19.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що продовольчі ринки закриватимуть не скрізь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: