Суд не надав НАБУ доступ до суддівського досьє у справі декларування

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив детективу та прокурору в тимчасовому доступі до документів у справі можливої брехні в декларації судді.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд не надав Національному антикорупційному бюро тимчасовий доступ до досьє судді Заводського райсуду Кам'янського Станіслава Рички в межах справи про можливі недостовірності в декларації.

Таке рішення 24 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, на підставі обґрунтованого висновку Національного агентства з питань запобігання корупції було порушено провадження. Згідно з висновком НАЗК суддя Ричка недостовірно заповнив декларацію за 2015 рік, а саме: не задекларував автомобіль ВАЗ 2103 1975 року випуску; не вказав дохід її дружини у 25 тисяч 910 гривень; не вказав одержання квартири від своєї матері загальною площею 69 квадратних метрів та передачі цієї квартири своїй дружині, а також іпотеку дружини в 414 тисяч гривень.

У межах цієї справи детектив НАБУ просив суд надати тимчасовий доступ до суддівського досьє, яке зберігається у володінні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Підставою для цього детектив вказував, що це надасть слідство відомості щодо дотримання суддею правил професійної етики та його відповідності критерію доброчесності. Проте суддя Віра Михайленко відмовила.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати можливе недостовірне декларування суддею Ричкою. Також детективи ведуть слідство за фактом можливої брехні в декларації миколаївської судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: