Нардепи «Батьківщини» хочуть взяти на поруки голову Чернівецької облради

Читать на русском
П'ятеро членів українського парламенту від однієї політичної сили подали до суду заяви про взяття на поруки підозрюваного.
Іван Мунтянфото: «Слово і Діло»

П'ятеро народних депутатів від фракції «Батьківщини» готові взяти на поруки голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у проханні та одержанні неправомірної вигоди.

Відповідні заяви вони подали до Вищого антикорупційного суду 12 лютого, повідомляє із зали суду журналіст «Слово і Діло».

Поручителями глави Чернівецької облради виступили наступні депутати: Сергій Власенко, Вадим Івченко, Михайло Волинець, Іван Крулько і Анджеліка Лабунська.

Як встановило слідство, голова Чернівецької облради у липні 2019 року висловив прохання одному з підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у 400 тисяч доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. Слідство задокументувало, що у період з серпня по жовтень 2019 року частину коштів у сумі 180 тис. дол. голова Чернівецької облради від підприємця одержав. За даними «Слово і Діло», переговори проводилися щодо Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Мунтяну та бізнесмену Кушніру. САП просить взяти голову Чернівецької облради під варту із 15 млн грн застави. Недавно суд відпустив бізнесмена Кушніра під 5 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: