ВАКС відсторонив голову Чернівецької облради

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила скаргу прокурора на відмову суду відсторонити від займаної посади підозрюваного посадовця.
Іван Мунтянфото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата відсторонила від посади голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 28 лютого ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє пресслужба САП.

«Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та відсторонила голову Чернівецької обласної ради від займаної посади у зв'язку із притягненням до кримінальної відповідальності», – йдеться у повідомленні.

Строк відсторонення суд визначив у межах строку досудового розслідування, а саме до 4 квітня.

Раніше слідчий суддя ВАКС відмовив детективу і прокурору у відстороненні Мунтяна від посади на два місяці. Тому САП подала на це рішення скаргу.

За даними НАБУ, Мунтян висловив мешканцю міста Чернівці Юрію Кушніру прохання надати неправомірну вигоду в сумі 200 000 доларів. Таку суму він просив нібито за передачу одній із підконтрольних цьому мешканцю фірм у довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Детективи нібито мають інформацію про отримання Мунтяном 180 000 дол. неправомірної вигоди від цього мешканця.

Нагадаємо, суд відпустив голову Чернівецької облради під 10 млн грн застави. Суд також відпустив під 5 млн грн заставу бізнесмена Кушніра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: