Суд дослідив майже всі письмові докази у справі Труханова

Читать на русском

Антикорупційний суд повідомляє, що у справі одеського міського голові дослідили майже всі томи з письмовими доказами.
Геннадій Труханов у судіфото: Думская

Вищий антикорупційний суд дослідив 32 з 34 томів письмових доказів у справі за обвинуваченням міського голови Одеси Геннадія Труханова у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє пресслужба суду.

«У Вищому антикорупційному суді відбулося судове засідання за обвинуваченням міського голови Одеси. Через загальнонаціональний карантин судовий розгляд справи проходив у форматі відеоконференції. Колегія суддів дослідила ще 12 томів наданих слідством матеріалів. Усього їх уже досліджено 32 томи із 34», – кажуть у суді.

Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підкреслюють, що у справі наразі досліджено загалом лише 28 томів, а не 32, як повідомляють у ВАКС. За інформацією прокуратури, на засіданні дослідили лише 7 томів.

Наступне засідання відбудеться 31 березня о 9:00.

Від журналіста «Слово і Діло»: 31 березня 2020 року спливає строк у 3 роки з моменту подачі електронної декларації Трухановим за 2016 рік. Тому, враховуючи, що стаття про недостовірне декларування є неособливо тяжким злочином, строк давності у ньому спливає як раз через 3 роки після вчинення правопорушення. Таким чином, справу Труханова, швидше за все, закриють за строками давності.

Нагадаємо, за даними слідства, мер Одеси не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою посадовець упродовж 2015-2016 рр був пов'язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов'язки. З цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Мером Одеси незадекларовані: квартира, два паркомісця, елінг, дача, нежитлова нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, проценти за вкладами у банках. Загалом до декларації 2015 року посадовець не вніс статки на загальну суму 32,48 млн грн, до декларації 2016 року — на 18,81 млн грн. Розмір незадекларованих статків визначено на підставі експертиз, проведених в межах досудового розслідування.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у листопаді 2017 року. 11 березня 2019 року меру Одеси повідомили про підозру. Під час досудового розслідування детективи Національного бюро також встановили факти незаконного збагачення Одеського міського голови на суму понад 3 млн фунтів стерлінгів. Справу за цим епізодом закрито відповідно до рішення Конституційного суду. 3 травня НАБУ завершило слідство у справі. В межах цієї справи НАБУ вивчило рух коштів по рахунках співмешканки Труханова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: