«Нафтогаз» розробив план на випадок максимальної кризи

Читать на русском
Нафтогаз розробив проєкт фінансового плану в разі максимального кризи у зв'язку обмежувальними заходами через коронавірус. Про це сказав голова правління Андрій Коболєв.

НАК «Нафтогаз України» розробив проєкт фінансового плану в разі максимальної кризи у зв'язку обмежувальними заходами через коронавірус.

Про це сказав голова правління НАК Андрій Коболєв в ефірі каналу «Україна 24».

Карантин до 24 квітня та надзвичайна ситуація у всій Україні: плюси та мінуси рішення влади25 березня 2020 року Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації в усій країні, а карантин через спалахи коронавірусу продовжили до 24 квітня.

Як зазначив Коболєв, з урахуванням поточного фінансового стану, компанія непогано підготовлена до кризової ситуації, оскільки ще з минулого року прогнозувалося падіння цін на газ.

«Ми економили гроші, ми не вкладали гроші в проєкти, які можуть бути реалізовані тільки при високій ціні на газ, у той ж видобуток», – сказав він.

За його словами, «фінансово Нафтогаз підготовлений» і в найближчі три-чотири місяці проблем з ліквідністю не буде.

Нагадаємо, «Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення в березні на 14% та підвищив ціни на газ для промисловості.

Також уряд ухвалив рішення запровадити режим надзвичайної ситуації в усій Україні через коронавірус. Він, як і карантин, діятиме до 24 квітня.

Як відомо, в Україні зафіксовано 218 випадків COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: