На самоізоляції перебувають понад 100 українських військових

Читать на русском
В армії поки немає жодного випадку зараження коронавірусом. Однак на самоізоляції перебувають 130 бійців ВСУ – переважно ті, хто приїхав з-за кордону або контактував із потенційними хворими.

Станом на 24 березня серед бійців або співробітників ВСУ не зафіксовано жодного випадку коронавірусу, проте 130 військовослужбовців зараз вдома в режимі самоізоляції.

Про це повідомив начальник штабу-заступник командувача Медичних сил полковник медслужби Андрій Галушка для інфромагентства Міноборони АрміяInform.

«Зараз на самоізоляції вдома перебувають 130 військовослужбовців. Це особи, які повернулися до України з-за кордону або контактували з людьми, які тепер проходять обсервацію», – заявив він.

Невидимий ворог: чи зможе армія встояти перед коронавірусомАрмійська дисципліна повинна допомогти Збройним силам України уникнути епідемії коронавірусу.

Галушка також розповів, що медичні сили ЗСУ отримали 20 тисяч захисних масок і 10 тисяч експрес-тестів. Їх розподілять по всіх військово-медичних клінічних центрах, гарнізонних і мобільних шпиталях у районі ООС.

Він уточнив, що військові медичні установи забезпечені дезінфекційними засобами. Також до ЗСУ почали надходити спеціальні захисні костюми, які шиє вітчизняне підприємство.

Завантаження військових шпиталів в Україні становить менш ніж 50%, додав полковник.

Нагадаємо, через коронавірус президент Володимир Зеленський відтермінував призов до армії.

24 березня Міноборони звернулося до військовослужбовців запасу, волонтерів та інших небайдужих громадянам, які мають досвід роботи в медичній сфері, і закликало їх приєднатися до боротьби з коронавірусом.

В Україні на сьогоднішній день МОЗ підтвердив 97 випадків коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: