У МОН розповіли про зарплати педагогів під час карантину

Читать на русском
В.о. міністра підкреслила, що в разі, коли вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, оплата його праці проводиться з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.

На час карантину за педагогами має зберігатися середня заробітна плата.

Про це повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, передає урядовий портал.

Вона зазначила, що МОН направило відповідні листи керівникам департаментів та установ освіти.

Що буде із ЗНО-2020 через коронавірус та карантин?У Міністерстві освіти і науки заявили, що у зв'язку з продовженням карантину можуть змінитися терміни вступної кампанії і дата проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

«Підкреслюю, що працівники навчальних закладів на період карантину мають отримувати гарантовану середню заробітну плату. Ми направили відповідні листи керівникам департаментів та установ освіти, в яких роз'яснили питання оплати праці під час карантину. Ми готові реагувати на кожен випадок і зробити все від нас залежне, щоб кожному педагогічному працівникові навчального закладу була виплачена середня заробітна плата», – сказала Мандзій.

В.о. міністра підкреслила, що в разі, коли вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, оплата його праці провадиться з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.

«З огляду на продовження карантину, МОН передбачає проведення засідань атестаційної комісії дистанційно без обов'язкової присутності педагогічних працівників під час засідання. Відповідний наказ буде опублікований найближчим часом... Заповнення класних журналів продовжиться після завершення карантину. Під час цього процесу вчителі зможуть використовувати замітки, які вони роблять під час дистанційного навчання в період карантину», – роз'яснили в міністерстві.

Раніше в МОН розповіли, коли завершиться навчальний рік для студентів.

Також у МОН повідомили, МОН скасувало підсумкову атестацію для школярів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: