САП закрила справу за підозрою колишнього голови холдингу «Креатив»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура винесла постанову про закриття справи відносно колишнього керівника аграрного холдингу.
Юрій Давидов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження за підозрою колишнього голови правління аграрного холдингу «Креатив» Юрія Давидова у заволодінні насінням соняшнику ТОВ «Інформаційно-торговий дім - ЛС» на загальну суму 37,44 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 19 березня, повідомляє «Слово і Діло».

Потерпілий у справі ТОВ «Інформаційно-торговий дім - ЛС» намагалося у Вищому антикорупційному суді оскаржити постанову прокурора САП про закриття справи за підозрою Давидова. Проте слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько відмовив. Він вказав, що вказана справа не підсудна ВАКС, оскільки голова правління ПрАТ «Креатив» не є високопосадовцем і не являється службовою особою державного органу, правоохоронного органу, військового формування, органу місцевого самоврядування, суб'єкта господарювання, у статутному капіталі якого частка державної або комунальної власності перевищує 50%.

Тому представник компанії «Інформаційно-торговий дім - ЛС» подав апеляцію на таке рішення. В ній він вказував, що ексголова правління холдингу «Креатив» Давидов здійснив вказане заволодіння насінням соняшнику нібито у співучасті з екснардепом Станіславом Березкіним, а останній був високопосадовцем і підсудний ВАКС. Однак, колегія апеляційної палати ВАКС відмовила. Судді зазначили, що у заяві про вчинення злочину представник ТОВ «Інформаційно-торговий дім - ЛС» нічого не вказував про причетність екснардепа Березкіна. Як вони встановили, не міститься жодних відомостей і в інших матеріалах кримінального провадження, які б вказували на ознаки вчинення протиправних дій Давидовим у співучасті з колишнім народним обранцем.

Нагадаємо, НАБУ закрило «дорожню справу мера Одеси Геннадія Труханова». Також відомство закрило справу про можливі зловживання комунальних підприємств Києва. Раніше САП закрила кримінальне провадження за підозрою ексголови Центрвиборчкому Михайла Охендовського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: