САП закрила кримінальне провадження щодо Охендовського

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження проти екс-голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження проти ексголови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Як повідомляє журналіст «Слово і Діло» з посиланням на власні джерела, справу закрито за рішенням процесуального керівника.

Як відомо, у грудні 2016 року детективи НАБУ повідомили про підозру Охендовському в отриманні хабарів на 1,2 млн гривень, що зафіксовано в «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Справжність підписів екс-глави ЦВК в «амбарний книзі» ПР підтвердили дві експертизи.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Розслідування справи кілька разів було зупинено для виконання міжнародно-правових доручень.

У грудні 2019 року Вищий антикорупційний суд скасував рішення про припинення та зобов'язав НАБУ і САП відновити розслідування.

Пізніше Верховний суд залишив без задоволення касацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову суду розглянути скаргу на зобов'язання ухвалити остаточне рішення у справі за підозрою колишнього голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в одержанні неправомірної вигоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: